FavaFit – studenten project

02 maart 2022

FavaFit – studenten project

Afgelopen vijf maanden zijn studenten van de opleiding voedingsmiddelentechnologie van de HAS in opdracht van Cosun bezig geweest met het ontwikkelen van plantaardige drinkyoghurt met een frisse fruitsmaak.

Het is de studenten van de HAS gelukt om met fava eiwitisolaat een gefermenteerde, allergeenvrije, eiwitrijke én plantaardige yoghurtdrink te ontwikkelen: FavaFit! Met een specifieke selectie van ingrediënten en processen werd geconcludeerd dat een yoghurtdrink verkregen kan worden die voldoet aan de volgende wensen van de consument: kleur, geur, zoetheid, zuurheid, smaak, romigheid en nasmaak. Wij willen vanuit het GPEC-consortium de studenten Juliette van der Werff, Annabel Stevens, Sam Keller en Niels van Poortvliet hartelijk danken. Een mooi resultaat waarbij de studenten een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van alternatieve eiwitten in voeding.

READ ALL THE NEWS

Let's start!

If you are interested in learning more about our proposition, we are more than happy to discuss your requirements and ambitions. Please reach out by email to info@gpec.nl