02 december 2021
Studenten van de HAS Hogeschool werken samen met de partners Cosun en The Protein Brewery aan de ontwikkeling van producten met plantaardige eiwitten. De studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie ontwikkelen een plantaardige drinkyoghurt met een frisse fruitsmaak voor Cosun. De studenten van de minor Sustainable plant-based protein transition ontwikkelen een culinaire spies met het ingredient Fermotein® van The Protein Brewery. Een mooie samenwerking waarbij de studenten een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van alternatieve eiwitten in voeding. Lees hieronder een reactie van een van de studentgroepen!
—–
A reaction from one of the student groups:
“Starting in September 2021 The Protein Brewery and HAS Minor Sustainable Plant-Based Protein Transition have worked together developing a meat substitute using Fermotein®. We, Wouter, Marleen, Letizia and Thijs believe Fermotein® is a great and future-proof product especially because the product does not only supply protein but has high nutritional values overall. Up till now, we loved working with the product because of its applicability. Fermotein® has little to no taste and is therefore a great addition to a lot of food categories. After a lot of research we started developing a plant-based skewer made out of Fermotein, mushroom and other vegetables. We believe this product has great potential and will contribute to the protein transition in a sustainable and tasty way!”
If you are interested in learning more about our proposition, we are more than happy to discuss your requirements and ambitions. Please reach out by email to info@gpec.nl